Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

Maradványértékes kereskedéssel kapcsolatos információk

 

Amennyiben a turbo termékek alaptermékének árfolyama eléri a BÉT Terméklistában meghatározott korlátot (K/O esemény vagy kiütés), úgy a kereskedés az eddigiekhez hasonlóan ugyan felfüggesztésre kerül, azonban a certifikát (vagy warrant) nem kerül még aznap automatikusan törlésre. Amint a kibocsátó meghatározta az adott termék maradványértékét, erről rendkívüli tájékoztatást tesz közzé a BÉT honlapján. Erste certifikátok, warrantok esetében ez az információ megtalálható az Erste Befektetési Zrt. honlapjának (www.erstebroker.hu) aloldalán.
A maradványérték közlését követően a BÉT a termék kereskedését visszaállítja, amelynek az a célja, hogy a befektetők a K/O-val érintett certifikát (vagy warrant) maradványértékét tőzsdei ügylet keretében gyorsabb elszámolás mellett kaphassák meg a kibocsátótól,a maradványértéknek megfelelő áron egyoldalú, vételi oldali árjegyzést biztosítva a befektetők birtokában levő mennyiség erejéig.

A kereskedés visszaállításáról szóló határozat percnyi pontossággal meghatározza, hogy mikor történik meg a kereskedés visszaállítása.

A BÉT határozatai a BÉT honlapján (www.bet.hu) kerülnek közzétételre.

Felhívjuk továbbá a figyelmet arra, hogy miután a NetBroker és NetBroker Pro termékadatok körében a kiütött státusz, illetve a maradványértékes kereskedés ténye nem szerepel, ezért kérjük, kísérjék fokozott figyelemmel az ezzel kapcsolatos rendkívüli tájékoztatásokat és határozatokat a BÉT honlapján és az Erste Befektetési Zrt. certifikát és warrant aloldalán! Az ebből fakadó károkért az Erste Befektetési Zrt. felelőssé nem tehető.