Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

Strukturált Értékpapírok

 

Az Erste széleskörű termékpalettával áll ügyfelei rendelkezésére változatos befektetési lehetőségeket kínálva a különféle piaci helyzetekre. Tartósan alacsony kamatkörnyezet esetén különösen nehéz megtalálni az egyensúlyt a hozam elvárások és a vállalható kockázatok között. Az Erste Strukturált Értékpapír kínálatával elsősorban erre igyekszik megoldást nyújtani.

Mi is az a Strukturált Értékpapír?

A strukturált értékpapírok olyan (értékpapírosított) befektetési termékek, melyek futamidő alatti, illetve lejáratkori kifizetése mindig feltételhez kötött, jellemzően egy vagy több mögöttes termék – például részvénypiaci index, egyedi részvény, esetleg részvénykosár – teljesítményétől függ. Ennek köszönhetően a kifizetés struktúrától függően igen változatos lehet. A konkrét kifizetés feltételei Kibocsátónként, struktúránként és termékenként változhatnak, pontos leírásukat az adott értékpapírokhoz készített Terméktájékoztató, illetve angol nyelvű Végleges Feltételek (Final Terms) dokumentum tartalmazza.

Kinek ajánljuk a figyelmébe?

  • akik forint, euró vagy dollár megtakarítással rendelkeznek, hiszen az Erste által forgalmazott Strukturált Értékpapírok jellemzően ezekben a devizanemekben érhetőek el
  • akik a piaci kockázatmentes hozamnál magasabb hozamot szeretnének elérni
  • hajlandóak nagyobb kockázatot vállalni és kedvelik az izgalmasabb befektetési struktúrákat.


Főbb kockázati tényezők

  • A Strukturált Értékpapírok jellemzően nem tőkevédettek, így előfordulhat, hogy ha a Mögöttes termék(ek) árfolyama a kifizetési feltétel szempontjából nem a kedvező irányba változik, lejáratkor a befektetett tőkénél alacsonyabb összeg kerül kifizetésre a befektetők számára.
  • A magasabb hozam lehetősége általában magasabb kockázattal párosul.
  • Kibocsátói kockázat.

Általános strukturált értékpapír terméktájékoztató

Általános terméktájékoztató

elérhető termékeink


19,50% Crédit Agricole Protect US Technologie USD 24-25
SocGen Protect Express One Star Gold Miners HUF 24-27
Citi Protect Express One Star EuroCup EUR 24-27
Citi Protect Express One Star Gold Miners USD 24-27
BNP 100% Garant Express Technology Balanced USD 24-27A fenti leírás nem teljes körű, tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak. Célja kizárólag a Strukturált Értékpapírokkal kapcsolatos egyes specifikus információk, termékjellemzők megismertetése a befektetőkkel, amelyek segítséget kívánnak nyújtani ahhoz, hogy az ügyletkötés előtt kellő információval rendelkezzenek e befektetési formáról.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az egyes Kibocsátók strukturált értékpapírok kibocsátásához készült Alaptájékoztatóit elérei az adott Kibocsátók honlapján, valamint az Erste Befektetési Zrt. (1148 Budapest, Népfürdő u. 44-46., tev. eng. szám: E-III/444/4008 és III/75.005-19/4004, tőzsdetagság: BÉT) oldalán (https://www.ersteinvestment.hu//hu/kibocsatok_alaptajekoztatok.html). Az egyes strukturált értékpapírok forgalomba hozatala kapcsán készült Végleges Feltételek (Final Terms, illetve azok magyar nyelvű összefoglalója) a forgalmazó Erste Befektetési Zrt. (1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26., tev. eng. szám: E-III/324/2008 és III/75.005-19/2002, tőzsdetagság: BÉT és Deutsche Börse AG) oldalán (www.ersteinvestment.hu-n az egyes termékek aloldalán) rendelkezésre állnak, melyeket kérjük, figyelmesen olvasson el befektetési döntése előtt.

Kérjük, hogy befektetési döntése meghozatala előtt óvatosan mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatát, díjait, a számlavezetéshez kapcsolódó díjakat, költségeket és a befektetésekből származó esetleges károkat, továbbá döntésekor vegye alapul a Strukturált Értékpapírokhoz kapcsolódó kockázatokat is, mely kockázatok eltérőek lehetnek a termék mögöttes struktúráját képező eszközök kockázataitól és amellyel kapcsolatosan a jelen leírás is tartalmaz tájékoztatást. Kérjük, fontolja meg, hogy ezen termék valóban megfelel-e befektetési céljainak, pénzügyi ismereteinek, kockázatviselő képességének és kockázatvállaló hajlandóságának.

Felhívjuk figyelmét az MNB fogyasztóvédelmi honlapjára, amely számos tájékoztatóval. valamint az összehasonlítást, választást segítő alkalmazásokkal segíti Önt az egyes pénzügyi kérdései megválaszolásában. Az MNB fogyasztóvédelmi honlapjának elérhetősége: http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem