Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

fej: NB NetBroker

Short ügyletek a NetBrokerben

Az Erste Befektetési Zrt. NetBroker és NetBroker Pro kereskedési felületein is van lehetősége napon belüli SHORT-ra az MTELEKOM, MOL, OTP, RICHTER és egyes külföldi részvényekre.

Mostantól az adott napon nyitott, kereskedési időn belül lezárni kívánt Day Trade ügyletét nem csak vételi, hanem eladási ajánlattal is indíthatja, vagyis ezentúl profitálhat a részvényárak napon belüli csökkenéséből is.

Tőkeáttétel

A short ügyletek esetében is, a napon belüli long pozícióval egyező mértékű tőkeáttétellel spekulálhat, vagyis adott fedezeti érték mellett, annak maximum ötszöröséért nyithat egy nap egy időben long vagy short pozíciókat.

Pozíció figyelés

A NetBroker és a NetBroker Pro kereskedési rendszerek a nyitott short pozíciókat folyamatosan monitorozzák:

BÉT

  • A short ügylet nyitási ajánlatát 16:50-ig tudjuk befogadni, a nyitott pozíciókról SMS értesítést küldünk 16:30-kor, illetve 16:50-kor.
  • 17:00-17:01 között: visszavonjuk az összes nyitott ajánlatát, amelyekből potenciális short ügylet alakulhat ki, majd limiten visszavonhatatlan és módosíthatatlan vételi ajánlatot rögzítünk a kereskedési rendszerben a shortolt mennyiségre.

Xetra FRankfurt és Xetra Bécs

  • A short ügylet nyitási ajánlatát 16:50-ig tudunk befogadni, a nyitott pozíciókról SMS értesítést küldünk 16:30-kor, illetve 16:50-kor.
  • 17:20-kor: visszavonjuk az összes nyitott ajánlatát, amelyekből potenciális short ügylet alakulhat ki, majd limiten visszavonhatatlan és módosíthatatlan vételi ajánlatot rögzítünk a kereskedési rendszerben a short-olt mennyiségre.

Feltételek, további részletek

Az adott részvényekben felvehető short pozíciók összesített és ügyfelenkénti mennyiségét az Erste Befektetési Zrt. jogosult naponta, a tőzsdenyitást megelőzően módosítani. A short ügylet fedezetvizsgálati folyamatában alkalmazott értékelési mutatókat és fogalmakat az Erste Befektetési Zrt. Fedezeti és Biztosítéki Hirdetménye és Üzletszabályzata tartalmazza.

short tájékoztató

Ezúton tesszük közzé a kereskedési rendszerben a short ügylet keretében eladható értékpapírok listáját, az azokra számlánként az Ügyfél által adott kereskedési napon adható, short-ra irányuló megbízások maximális mennyiségét (darabszám) továbbá a limitár tekintetében megállapított korlátozásokat.

Short tájékoztató letöltése (PDF)

Kérjük, befektetési döntése előtt az aktuális lista tekintetében mindenkor tájékozódjon!